Jogi segítség anyukáknak — MomJob

téglalap_logó

Komoly szakmai előkészület után 2014. szeptemberében útjára indult a MomJob „Amikor a kismama ismét dolgozik”.

Azzal a céllal jöttünk létre, hogy jogi segítséget nyújtsunk az édesanyáknak minden olyan kérdésben, ami a gyermekvállalás vagy a munkába való visszatérés kapcsán felmerülhet. A várandósság ténye nem csak a családok mindennapi életét változtatja meg, hanem a kismamák munkahelyi megítélését is befolyásolja. Az édesanyák tanácstalanok, hogy mikor és hogyan jelentsék be a várandósság tényét, mit is jelent a felmondási védelem – ha egyáltalán tudnak róla – mikor mihez van joguk és mik a kötelezettségeik, mit tehet meg jogszerűen a munkáltató és mi az, amit nem köteles elfogadni. Milyen ellátást igényelhet és annak mi a folyamata. Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel az új élethelyzet kapcsán, de a válaszok amolyan „városi legendaként” keringenek az érintettek között.

Mi magunk, az alapítók is többgyermekes anyukák vagyunk, akik átélték, hogy milyen nehéz a munkáltatóval egyezkedni, mennyire kusza és szövevényes az ellátások rendszere és szinte reménytelennek tűnik hosszas otthonlét után visszatérni a munkaerőpiacra.

Az óvodai, iskolai, játszóteres közösségi beszélgetések megerősítettek minket abban, hogy szükség van egy olyan szervezett fórumra is, ahol közérthetőbbé válnak a bonyolult paragrafusok, letisztulnak a lehetőségek és kötelességek.

Megtaláltok minket a www.momjob.hu oldalon vagy telefonon 06 30 783 5220 –as számon.
MomJob csapata: Dr. Farkas Zsuzsanna és Pántya Szilvia

jogi segítség anyukáknak